Σχολική κοινότητα

Στα πλαίσια της σχολικής μας κοινότητας περιλαμβάνονται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι εξωτερικοί συνεργάτες, η ευρύτερη κοινότητα.
Το σχολείο μας είναι ανοιχτό και έχει ενεργό δράση και υποστηρικτικό ρόλο σε πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις.

Σχολείο και Οικογένεια

Για το σχολείο μας είναι σημαντική η προσωπική επικοινωνία με την οικογένεια . Οι γονείς έχουν ενεργή συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , στις εκδηλώσεις του σχολείου μας, και είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί μας.

Σχολή Γονέων

Στο σχολείο μας λειτουργεί ομάδα γονέων με συμβουλευτικό χαρακτήρα που υποστηρίζεται από Ψυχολόγο. Παράλληλα γίνονται ημερίδες και ομιλίες με θέματα που αφορούν τα παιδιά και την ευρύτερη οικογένεια.

Δράσεις
Ενηλίκων - Παιδιών

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα , γονείς και παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες που υλοποιούνται , πέρα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα..Οι δραστηριότητες αυτές εμπλέκουν την τέχνη, την επιστήμη , τη φωτογραφία και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: Στο σχολείο μας λαμβάνει χώρα ημέρα προβολής κινηματογραφικών ταινιών όπου γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ταινίες εκπαιδευτικού και κοινωνικού περιεχομένου. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Στο σχολείο μας διοργανώνονται εργαστήρια κατασκευών (π.χ εργαστήρι κούκλας) όπου γονείς και παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος, εργαστήρι φωτογραφίας, εργαστήρι φυσικών επιστημών. ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Τα παιδιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τη θεματολογία που επεξεργάζονται στα τμήματα τους, παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις στο χώρο του σχολείου μας. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:Στα πλαίσια της συνεργασίας και του ενεργού ρόλου γονέων συμμετοχής των σε προγράμματα και δραστηριότητες, θα λειτουργεί στο χώρο του σχολείου εργαστήρι φωτογραφίας,(λήψης και εμφάνισης). ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ:Νέα μουσικά ακούσματα έχουν βρει ένα φιλόξενο χώρο . Σε τακτά χρονικά διαστήματα μουσικοί με πρωτοπόρες και εναλλακτικές μουσικές αναζητήσεις μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΑΣ:Τα τμήματα του προνηπίου, στα πλαίσια ενασχόλησης τους με τη διατροφή, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μία θεατρική δράση. Καλέσαμε την ομάδα κουκλοθεάτρου <<Ζλουχτήρια>> για να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά ως προς την κατασκευή κούκλας. Τα παιδιά κατασκεύασαν κούκλες μαζί με τα μέλη του θιάσου με απλά καθημερινά υλικά, όπως σφουγγαρίστρες, σκουπάκια, κατσαρόλες, σφουγγάρια, κλπ. Αυτό μας οδήγησε στη δημιουργία ενός εισαγωγικού θεατρικού δρώμενου με θέμα τη διατροφή. Μετά, ακολούθησε η θεατρική παράσταση με τίτλο ¨Βαριετέ¨.
Scroll to Top